Tcijburg.nl maakt gebruik van cookies

Tarieven en vergoeding

Het experiment vrije prijzen van 2012 is gestopt. Vanaf 2013 stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tarieven en prestaties in de mondzorg weer vast. Klikt u hier voor de tandartstarieven prijzen en hier voor de orthodontische behandelingen.

In Nederland kunt u zich aanvullend verzekeren voor uw tandartskosten bij één van de grote verzekeraars of zelfs bijvoorbeeld bij het kruidvat en de hema. Het is lastig te bepalen wat een juiste keuze is in uw situatie. Ook is er vanaf 2014 een nieuw initiatief voor het verzekeren voor gebitsschade en sparen voor ur tandartsbudget. Kijkt u eens op de site van ixorg. Dit is een initiatief van het NMT, de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde en werkt weer volgens een heel ander en wellicht eerlijker principe. Hier vind u drie goede sites waar u meer informatie kunt vinden
Belangrijk te weten is dat kinderen tot de achtien jaar grotendeels verzekerd zijn indien er een basisverzekering is. Orthodontische behandelingen en tandartsbehandelingen waar techniekwerk voor gemaakt moet worden zoals kronen of beugels zijn niet gedekt door de basisverzekering. Hier kunt u zich aanvullend voor verzekeren.

In sommige gevallen kan uw tandarts uw verzekering vragen een behandeling te machtigen. Dit betekend dat wij een aanvraag doen op medische noodzaak een behandeling uit de basiszorg te vergoeden. Bijvoorbeeld voor het vervaardigen van een klikgebit op implantaten, een procedure van een paar duizend euro die dan vergoed kan worden. Heeft u meer vragen hier over, vraag het uw tandarts!

Helaas is het vanaf 2014 niet meer mogelijk bijzondere medische kosten van de belasting af te trekken.

.
vergelijk